<<  >>

1. PRIZE – GRÜNTUCH ERNST ARCHITEKTEN

“Seemingly with a single sweep, a high slender resi­dential tower that tapers towards the top to accom­modate the required spacing evolves from the low build­ing segment, which in turn creates a transition to the neigh­boring build­ings via the connecting plinth.”

A slender residential tower that tapers towards the top to accom­modate the required spacing on the northern side stands together with a much lower counter­part on a connec­ting plinth build­ing. The glazed ground floor detaches the entire build­ing from the ground and high­lights the levels that appear as alter­nating layers and that become lighter towards the top. The western build­ing body offers room for urban town houses.

Grüntuch Ernst Architekten BDA
Auguststraße 51
10119 Berlin
Germany

www.gruentuchernst.de