<<  >>

2. PRIZE – BLAURAUM ARCHITEKTEN

“In reference to the location’s unique visual connection, the tower corresponds to the skyline of the Frank­furt banking district as a smooth urban body while the austerity of the smooth western façade is inter­rupted by the trans­for­mation of the inner structure.”

The building is clearly divided into three areas with different uses. A 4-storied plinth build­ing with parking areas and public as well as semi-public areas. On the western side, a 4-storied resi­dential complex resting on the plinth build­ing with town houses and PDS, and finally, the main tower as a slender disc that con­tains the 3-5 room apart­ments. Towards north, south and east the façade is mainly closed, while the façade to the west is domi­nated by large-scale glazing.

blauraum architekten
Planungsgesellschaft mbH
Paul-Nevermann-Platz 5
22765 Hamburg
Germany

www.blauraum.eu